Nyhedsbreve 2017

Oprettet d.

31. december 2017

 

Dansk Selskab for Sygeplejeforskning indkalder til den årlige generalforsamling onsdag den 31. januar 2018, kl. 18.00.

Generalforsamlingen finder sted på Danhostel Aarhus i Risskov, Marienlundsvej 10, 8240 Risskov.

Vi håber, at mange vil møde frem og benytte lejligheden til at påvirke selskabets fremtidige udvikling igennem dialog med selskabets bestyrelse.

Du finder dagsorden her.

Rigtig godt nytår

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

 


 

13. december 2017

Mangler du julegave ønsker?
 Sidste chance for tilmeldning til Metode festival

Du kunne ønske dig deltagelse på vores Metodefestival – Det er en to-dags metodefestival, der handler om publiceringsprocessen og forskningsmetoderne:  Etnografisk feltarbejde, diskursanalyse, aktionsforskning og systematisk review. Vi forventer gode gruppediskussioner og konstruktive workshops. Festivalen afholdes den 31. januar og den 1. februar 2018 i Århus.

Du kan deltage alene og styrke dit netværk, men I kan også deltage flere, der arbejder eller publicerer sammen og blive inspireret. Der er åbent for tilmelding indtil til 18. december.

****
En anden Julegaveide – Artikelskrivning kursus i Vest Danmark

Kom og være med til vores skrivekursus i Vest Danmark fra februar til maj 2018. – Få dit manuskript klar til submission på 12 uger. Vi viser hvordan. Tilmelding og datoer finder du på vores hjemmeside http://sygeplejeforskning.dk/

 

*****

 

Sæt X i kalenderen den 31. januar 2018

Der afholdes generalforsamling i Århus den 31. januar 2018 kl. 18-19. Danhostel Aarhus, Marienlundsvej 10, 8240 Risskov. – Alle medlemmer er velkomne og DSSF byder på en let forfriskning.

****

Nu kan du også finde DSSF på Facebook,

Dansk Selskab for sygeplejeforskning har en Facebook gruppe. Du kan blive medlem ved at søge på ”Dansk Selskab for Sygeplejeforskning” på FB og derefter anmode om medlemskab.

 


Bestyrelsen ønsker alle medlemmer en rigtigt glædelig jul
og alt det bedste i det nye år


18. november 2017

Metodefestivallen i Aarhus

Metodefestivallen i Århus finder sted den 31. januar - 1. februar og er en enestående mulighed for at styrke dit forsnkningsnetværk og finde ny inspiration.

Festivallen byder på et miks af oplæg og workshops, og finder sted i dejlige omgivelser på Risskov Vandrehjem

Prisen for medlemmer begge dage er kr. 2.400, for ikke medlemmer kr.3.000.
Det er også muligt kun at deltage på 2. dagen den 1. februar her er prisen for medlemmer kr.1.300 og for ikke medlemmer kr. 1.500

Du tilmelder dig via vores hjemmeside og fristen for tilmelding er den 18. december.

Vi glæder os til at se dig!


 

31. oktober 2017

Nordisk Metodekonference - Ny deadline

Du kan stadig nå at sende abstract til den Nordiske Metodekonference i Oslo den 13. - 15. juni 2018

Deadline for indsendelse er rykket til 10. november 2017.

Videre til registrering.


 

29. oktober 2017

Nyhedsbrev | Uge 44 2017

Early bird pris for ”Metode Festival” i Århus udløber 1. december.

Der er planlagt en to-dags metode festival, der handler om publiceringsprocessen og om forskellige forskningsmetoder, der anvendes i sygeplejeforskningen. Festivalen afholdes den 31. januar og den 1. februar 2018 i Århus. Læs mere her.

Det er en enestående mulighed for at møde forskere fra sygeplejeforskningen fra hele Danmark og høre om hvordan de bedriver sygeplejeforskning og danne netværk på tværs af landet.

Tilmelding er åben og der er early bird pris indtil 1. december.

******

Artikelskrivningskursus starter op i VEST

I øjeblikket kører vores  akademiske artikelskrivning kurser i ØST, men i foråret ( feb-maj) opstarter vi et kursus i VEST – det bliver annonceret hvor og hvornår på vores hjemmeside

*******

Tid til kontingent indbetaling

Husk betaling af kontingent er mulig fra 1. november til 31.december. Da det ikke længe er muligt at betale via betalingsservice, skal alle gå ind på hjemmesiden og forny medlemskab – I skal således logge ind på hjemmesiden, gå til indkøbskurv og vælg medlemskab, gå derefter til betaling

*******

Indkaldelse af forslag til Generalforsamling i DSSF den 31. januar 2018

Forslag, som medlemmer ønsker at fremsætte på kommende generalforsamling i DSSF, fremsendes til formanden Hanne Aagaard, aagaard@ph.au.dk, og skal være formanden i skriftligt i hænde senest 3 uger før generalforsamlingen (deadline 9. januar 2018).

*******

Har du lyst til at stille op til bestyrelsen?

I forbindelses med Generalforsamling 31. januar i Århus er der mulighed for at lade sig opstille til bestyrelsen. Der søges et nyt bestyrelsesmedlem og to suppleanter. Vi vil gerne opfordre dig til at stille op, såfremt du kunne tænke dig at være med. Du er velkommen til at høre mere om bestyrelsesarbejdet ved mail til Hanne Aagaard aagaard@ph.au.dk eller telefonisk kontakt 20433371.

Opstillingsskemaet kan tilgås på hjemmesiden fra 1. november 2017 og skal være formanden i hænde senest den 30. november. 2017. 


 

 

3. oktober 2017

Nyhedsbrev | Nordic Conference - TILMELDING ÅBEN

Der er nu åbnet for tilmelding til Metodekonferencen:
 https://shop2199.hstatic.dk/upload_dir/docs/NordicConference/NordicConference_2018/Nordic-Conf.png

Læs mere her.
 

Med venlig hilsen bestyrelsen



1. september 2017

Nyhedsbrev | Metodefestival - Tilmelding åben

Så er det åben for tilmelding til ”Metodefestival 2018”

Kom og styrk dit forskningsnetværk og bliv inspireret af oplæg og workshops omkring forskningsmetoder, der anvendes i sygeplejeforskningen!

Dansk Selskab for Sygeplejeforsknings metodefestival afholdes den 31. januar og den 1. februar 2018  i Aarhus og tilmelding er nu mulig.
 
Den 31. januar er der primært fokus på netværksdannelse, publicering og sociale medier. Den 1. februar er der oplæg om etnografisk feltarbejde ved Helle Ploug Hansen, Professor IST, Syddansk Universitet. Senere er der workshops i forskellige forskningsmetoder under ledelse af dygtige sygeplejeforskere inde for emnerne: Systematiske reviews, diskurs analyse og aktionsforskning.
 
Der er mulighed for at deltage begge dage af festivalen, men det er også muligt blot at deltage den 1. februar.

Se hele programmet, samt information om tilmelding på hjemmesiden 

 



30. august 2017

Nyhedsbrev | Sociale Medier

Forskere i klinisk sygepleje og Sociale Medier

Brugen af sociale medier er kraftigt voksende i den vestlige verden og således også i Danmark. Forskere i klinisk sygepleje kan anvende disse medier konstruktivt og i faglige sammenhæng. I USA er trenden og ”det nye sort” eksempelvis ”dissemination”. I stigende grad vil fondsansøgninger skulle indeholde beskrivelser af, i hvor høj grad, og hvordan, forskerne vil udbrede kendskabet til forskningen og dens resultater til samfundet i bred forståelse. Publicering i videnskabelige tidsskrifter er ikke længere nok. Dansk Selskab for Sygeplejeforskning vil gerne deltage i debatten om brugen af de sociale medier, og være med til at anvende dem til netværksdannelse og til fælles bedste.

LinkedIn
I Danmark har over 1,7 millioner personer en profil. Profillen indeholder hovedsageligt informationer om personens uddannelse og erhvervserfaring. I nyhedsfeed’et publiceres korte fagligt relevante nyheder. Fordelene ved at have en profil som forsker i klinisk sygepleje er kendskab til hvor andre forskere arbejder, og hvor de flytter hen, når de skifter arbejde. På LinkedIn kan man promovere sine forskningsresultater og lægge sine publikationer ind samt kommentere på andres. Portalen fungerer også som platform for jobforslag, der kunne være relevante. Det er muligt at være medlem af forskellige interessegrupper. Dansk Selskab for Sygeplejeforskning har egen interessegruppe, hvor alle medlemmer er velkomne. Har du lyst til at være medlem så find gruppen på LinkedIn og tryk på ”ask to join”

Twitter
Twitter er særligt udbredt i England og USA, men brugen er voksende i Danmark og resten af Norden. I et ”Tweet” anvendes oftest et billede sammen med en kort tekst. Forskellige mennesker eller emner kan følges, og er særlig godt til at holde sig løbende opdateret på kliniske emner, trends indenfor forskning, konferencer og arrangementer. Det er også her resultater af ens forskning kan udbredes til en stor gruppe af mennesker ved at blive re-tweetet af andre. På Twitter kan der direkte aflæses antal eksponeringer, som viser, hvor mange brugere nyheden er sendt til.  Nogle tidskrifter beder om formulering af et Tweet fra førsteforfatteren i forbindelse med publicering af en ny videnskabelig artikel. Dansk Selskab for Sygeplejeforskning har reserveret hastagget #splforsk – og opfordrer alle til at anvende dette i deres tweets.

Facebook
Facebook, som online baseret socialt netværk, blev startet i USA, Harvard Universitet i 2004 og blev senere udviklet til et verdensomspændende netværk med et anslået antal 1½ milliard aktive bruger på verdensplan. Samtidig er Facebook den mest besøgte hjemmeside i verden. Det anslås at 67 % af alle danskere har en facebookprofil, og det gør det til det største sociale medie i Danmark. Med en Facebook profil er der mulighed for at lægge billeder, film og opdateringer ud, som dem man er i netværk med kan se i deres ”feed”, kan kommentere, ”like” eller dele videre. Flere faglige organisationer, institutioner, universiteter, patientforeninger og interessegrupper anvender også denne platform. Som forsker i klinisk sygepleje kan man følge forskningsinstitutioner, tidskrifter eller organisationer man har en faglige interesse i og derved gøre sit Facebook ”feed” professionelt. Dansk Selskab for Sygeplejeforskning har en offentlig gruppe: ”Dansk Selskab for sygeplejeforskning” som alle kan tilslutte sig (ultimo 2017).

ResearchGate
ResearchGate, er en social platform for forskere over hele verden, der oprindelige blev udviklet i 2008, og platformen er på engelsk. Der skønnes at være 11 million brugere hovedsagligt fra Europa og Nordamerika og fortrinsvist med interesse i medicin og biologi. Man opretter en forskerprofil, og kan lægge egne publikationer (hvis copyright tillader det) og projekter ind. Man følger andre forskere videnskabelige produktion, og kan selv blive fulgt. I netværket kommer forespørgsler til ens publikation, og man kan også blive tippet om relevante job inden for ens forskningsfelt. Research udregner en RG score på bagrund af publikationer og antal downloads, uden at det er et regelret mål for impact af citationer. ResearchGate kræver ikke at publikationerne er peer reviewed, eller at man skal betale for oprettelse af en profil.